Seuraava kurssi alkaa helmikuussa 2024.

Harjoitukset sunnuntaisin Nääshallilla klo 12-13. Ilmoittautuminen aukeaa joulukuun aikana.

Seigokan järjestää yhteistyössä Tampereen Judon kanssa perhebudo-kurssin liikunnasta ja kamppailusta kiinnostuneille perheille. Kurssille voi osallistua yhdessä vanhempi ja lapsi (4-6v).

Kurssi järjestetään kahdesti vuodessa; helmikuussa ja syyskuussa alkavina ryhminä. Ryhmä harjoittelee Nääshallilla budosalissa 4 ja harjoitukset pidetään sunnuntaisin klo 12.00 – 13.00. Kurssin kesto on noin 3kk ja hinta on 80€, joka sisältää yhden vanhemman ja yhden lapsen. Mikäli haluatte ottaa mukaan esim. sisarukset, toinen lapsi on + 20€. Tule kokeilemaan maksutta!

Kurssille osallistuminen edellyttää harrastajilta vain innostusta, reipasta asennetta ja valmiutta liikunnallisiin aktiviteetteihin ja harjoituksiin. Aiempaa kokemusta kamppailulajeista tai erinomaista fyysistä kuntoa ei tarvita.

Tervetuloa hyvän harrastuksen pariin oppimaan itsepuolustustaitoja ja pitämään hauskaa!

Tietoa kurssista

Kurssi alkaa 4.2.2024 Nääshallilla budosalissa 4 ja harjoitukset pidetään sunnuntaisin klo 12.00 – 13.00. Kurssi kestää 3 kk ja sen hinta on 80€.

Huom! Kurssilla on 30 paikkaa, mutta voit ilmoittautua jonoon, sillä tyypillisesti kurssille vapautuu paikkoja peruutusten johdosta vielä kurssin alkaessa.

Kurssilla tutustutaan kamppailullisen liikkumisen perusteisiin, temppuillaan yhdessä vanhemman kanssa sekä tutustutaan joihinkin budolajeista tuttuihin tekniikoihin, kuten mm. erilaisiin irrottautumisiin ja horjuttamisiin, hallintaotteisiin, lyönteihin, potkuihin ja torjuntoihin. Tavoitteenamme on hauskalla tavalla kehittää motoriikkaa, koordinaatiota ja muita liikunnallisia taitoja.

Kurssille tullessasi tarvitset mukaasi ainoastaan sisäliikuntavarustuksen, kuten verkkarit ja t-paidan sekä juomapullon. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin tatamilla. Tarkemmat ohjeet kurssiin liittyen saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Liikuntaeduilla (ePassi, Smartum jne.) voit maksaa aikuisen osuuden eli puolet (40€). Suorita maksu palveluntarjoajan ohjeiden mukaan (tyypillisesti verkkopalvelun tai sovelluksen kautta, etsimällä tarjoajaksi Seigokan). Mikäli Seigokan ei löydy listauksesta, ota yhteys meihin: seigokan.ry@gmail.com. Suorita loput (40€) ilmoittautumisen yhteydessä saamasi laskun mukaisesti.

Ilmoittautuminen aukeaa joulukuussa

Opettelua leikin kautta

Karate on perinteikäs kamppailulaji, jossa on merkittävässä roolissa budo-etiketin mukaiset käytännöt ja arvot kuten harjoittelutoverien sekä ohjaajien kunnioitus ja ohjeistuksen kuunteleminen. Lasten ja nuorten opetuksessa silti korostuu leikin kautta asioiden opettelu ja harjoittelun tulee mielestämme olla aina hauskaa ja motivoivaa.

Jokainen harjoitus rakentuu leikkien ja kisailujen saattelemana erilaisten uusien taitojen ja tekniikoiden opetteluun, unohtamatta fyysisten ominaisuuksien kuten lihaskunnon, kestävyyden ja liikkuvuuden kehittämistä.

Nuoria karatekoja kannustetaan myös kilpailuihin osallistumiseen; seurassa toimii aktiivinen, tavoitteellista harjoittelua tekevä kilparyhmä, jonka toimintaan ovat kaikki tervetulleita mukaan.

Tähtiseurassa on hyvä harrastaa!

lapset_ja_nuoret_karaten_peruskurssi_seigokan_tahtiseura

Seigokan on saanut lasten ja nuorten osa-alueen Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen laatuohjelman tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

Seuralle myönnetty Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille.

Lisenssi ja vakuutus

Tampereen karateseura Seigokan ry ei vakuuta seuran jäseniä eikä edellytä tapaturmavakuutusta jäseniltään. Kuten kaikessa liikunnassa, myös karatessa on mahdollista tulla tapaturmia ja loukkaantumisia.

Suosittelemme jokaiselle jäsenelle tapaturma- ja hoitokuluvakuutusta, joka kattaa myös kamppailulajit. Kaikki vakuutusyhtiöiden tapaturmavakuutukset eivät automaattisesti korvaa kamppailulajeja. Selvitä siis, onko tapaturma- ja hoitokuluvakuutuksesi voimassa myös karatea harrastaessasi! Riippuen vakuutusyhtiöstä, erillisen kamppailulajit sisältävän vakuutuksen ottaminen voi olla kallista.

Kattavan vakuutuksen ottaminen on kuitenkin helppoa: Karateliiton lisenssin yhteyteen on mahdollista ottaa edullinen OP:n karaten lisenssivakuutus. Lisenssin ja vakuutuksen voi jokainen itse tilata Karateliiton nettisivuilta, josta löytyy tarkemmat tiedot eri lisenssivaihtoehdoista, sekä vakuutuksen tuoteseloste.

Huom! Peruskurssivakuutus tyypillisesti vain noin 30-40€. (Voimassa 6kk). Osta vakuutus.

Turvallista harjoittelua kaikille!

liikuntaedut