Vaikka karate on perinteikäs japanilainen kamppailulaji, sen harjoittelu on saanut paljon piirteitä länsimaista. Seigokanissa harjoittelu tapahtuu tatamilla paljain jaloin ja karatepuvussa perinteitä kunnioittaen, mutta usein myös leikin ja pelien kautta. Harjoitus koostuu aina alkulämmittelystä, sekalaisista taito- ja tekniikkaosuuksista sekä loppujumpasta tai -venyttelystä. Apuna harjoituksissa on tapana käyttää mm. potkutyynyjä ja pistehanskoja sekä erilaisia muistakin lajeista tuttuja välineitä kuten askeltikkaita ja palloja.

Yhdessäolo ja leikinomainen kisailu kuuluu asiaan siinä missä kovalla intensiteetillä ja asenteella harjoittelukin. Kaveria tsempataan ja ryhmissä harjoitellaan pääsääntöisesti ryhmän ehdoilla. Aina on kuitenkin myös tavoitteena haastaa sekä vaatia harrastajaa ylittämään itsensä jollain tavoin. Yhteishenkeä vaalitaan myös budosalin ulkopuolella leirien ja muun virkistystoiminnan avulla.

Seigokanin aktiiviharrastajista suurin osa harjoittelee karatea kunnon kohottamisen, uusien taitojen opettelun ja itsensä haastamisen sekä tietysti itsepuolustustaitojen parantamisen vuoksi. Monet mainitsevat myös yhteisöllisyyden ja toverillisen hauskanpidon motivoivaksi tekijäksi harjoittelussaan. Seurassamme on myös aktiivisia kilpailijoita sekä vuosikymmenien historia kilpatatameilta ympäri maailman.

Valmentajat ovat kaikki pitkään harrastaneita ja koulutettuja vapaaehtoisia, joita motivoi into jakaa osaamistaan sekä nähdä harrastajien kehittyvän ja oppivan. Kaikki seuran toiminta on hallitustoimintaa myöden vapaaehtoista ja talkoohengellä tehtyä. Tämä vapaaehtoisen tekemisen kulttuuri on jatkunut seuran perustamisesta asti – vuodesta 1973.

Tule mukaan kokeilemaan! Katso infoa peruskursseista.

Ryhmät

Harjoittelu tapahtuu peruskurssin jälkeen jatkoryhmissä, joissa vaihtelevat eri teemat ja aihealueet valmentajista sekä kausisuunnitelmista riippuen. Hyvä nyrkkisääntö on pyrkiä käymään monipuolisesti eri valmentajien harjoituksissa, eri päivinä, muutaman kerran viikossa.

Ryhmien jaottelu on seuraava:

  • Aikuisten peruskurssi
  • Aikuisten jatkoryhmä
  • Lasten ja nuorten peruskurssi
  • Lasten ja nuorten jatkoryhmä 1 (kelt. vyöt)
  • Lasten ja nuorten jatkoryhmä 2 (orans. vyöt ja ylemmät)
  • Perhebudo (vanhempi + lapsi 4-6v)

Arkipäivisin on ohjattuja harjoituksia sekä viikonloppuisin on tarjolla vapaavuoroja itsenäiselle harjoittelulle. Harjoitusaikataulun näet täältä.

Valmentajien kouluttautuminen

Seura kouluttaa ohjaajia ja valmentajia aktiivisesti. Aina harjoittelukauden alussa järjestetään valmentajien yhteinen koulutus, jossa käydään läpi mm. Seigokanin valmentamiskulttuuri ja saadaan neuvoja ja vinkkejä muilta ohjaajilta ja senseiltä. Koulutuksessa valmentajat suunnittelevat yhdessä kauden ohjelmaa ja kertaavat tekniikoiden suorittamistapoja.

Tämän lisäksi valmentajilla on mahdollisuus osallistua eri urheiluliittojen järjestämiin valmentajakoulutuksiin. Tavoittelemme sitä, että ainakin vastuuohjaajat ovat käyneet VOK1-tason ohjaajakoulutuksen tai osia siitä.