Seuraava kurssi alkaa 12.8.2024.

Ilmoittautuminen on auki – ole nopea, paikat täyttyvät vauhdilla!

Seigokanin karaten peruskurssit lapsille ja nuorille (7-14 v.) alkavat 2 kertaa vuodessa, tammikuussa ja elokuussa. Kurssille osallistuminen edellyttää harrastajalta vain innostusta, reipasta asennetta ja valmiutta liikunnallisiin aktiviteetteihin ja harjoituksiin. Aiempaa kokemusta kamppailulajeista tai erinomaista fyysistä kuntoa ei tarvita.

Keskitymme kurssilla peruskunnon kohottamiseen sekä karaten perustekniikoiden opetteluun; tähän kuuluvat mm. erilaiset irrottautumiset, torjunnat, lyönnit, hallintaotteet, potkut ja kaadot, kamppailuasennot sekä niissä liikkuminen. Leikit ja pelit ovat oleellinen osa junioreiden harjoituksia ja kurssilla opetellaan myös muita liikunnallisia ja motorisia ominaisuuksia kehittäviä liikkeitä.

Kurssille tullessasi tarvitset mukaasi ainoastaan sisäliikuntavarustuksen, verkkarit ja t-paidan. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin tatamilla. Tarkemmat ohjeet kurssiin liittyen saat sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Tervetuloa hyvän harrastuksen pariin oppimaan itsepuolustustaitoja ja pitämään hauskaa!

Tietoa karaten peruskurssista

Kurssi alkaa ma 12.8.2024 klo 17.00. Kurssilla on paikkoja 30:lle nuorelle. Seigokan harjoittelee Nääshallin budo 1 -salissa Tampereella. Katso kartalla.

Harjoitukset ovat kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.00 – 18.00. Peruskurssi kestää n. 4 kk ja se päättyy keltaisen vyön vyökokeeseen. Kokeen jälkeen siirrytään harjoittelemaan lasten ja nuorten jatko 1 -ryhmään, joka harjoittelee ma ja ke klo 18-19.

Kurssin hinta on 95€ sisältäen harjoittelun, harjoitusvihkon, vyökoemaksun ja vyökokeen hyväksytysti suorittaneille keltaisen vyön. Karatepuku tulee itse hankkia joko kimppatilauksena kurssin aikana tai erikseen omatoimisesti esim. seuramme verkkokaupasta. Puvun hinta on noin 40€.

Lasten ja nuorten peruskurssille voivat osallistua 7 – 14 -vuotiaat tytöt ja pojat. Kurssin aikana keskitytään karaten perustekniikoiden kuten lyöntien, torjuntojen ja potkujen opetteluun, kehon hallinnan ja motoriikan kehittämiseen sekä liikunnalliseen elämäntapaan tutustumiseen. Nuorilla kehittyy kurssin aikana kamppailutaitojen lisäksi usein myös itsevarmuus, itsekuri ja into itsensä kehittämiseen sekä muiden kunnioittamiseen.

Tarkemmat ohjeet saat sähköpostiin ennen kurssin alkua tai voit kysyä lisää myös henkilökohtaisesti seuran junnuvastaavalta.

Ilmoittaudu lasten ja nuorten peruskurssille
junnujen-peruskurssi-seigokanissa

Opettelua leikin kautta

Karate on perinteikäs kamppailulaji, jossa on merkittävässä roolissa budo-etiketin mukaiset käytännöt ja arvot kuten harjoittelutoverien sekä ohjaajien kunnioitus ja ohjeistuksen kuunteleminen. Lasten ja nuorten opetuksessa silti korostuu leikin kautta asioiden opettelu ja harjoittelun tulee mielestämme olla aina hauskaa ja motivoivaa.

Jokainen harjoitus rakentuu leikkien ja kisailujen saattelemana erilaisten uusien taitojen ja tekniikoiden opetteluun, unohtamatta fyysisten ominaisuuksien kuten lihaskunnon, kestävyyden ja liikkuvuuden kehittämistä.

Nuoria karatekoja kannustetaan myös kilpailuihin osallistumiseen; seurassa toimii aktiivinen, tavoitteellista harjoittelua tekevä kilparyhmä, jonka toimintaan ovat kaikki tervetulleita mukaan.

seigokan-kesaleirilla-karate-treenit

Tähtiseurassa on hyvä harrastaa!

lapset_ja_nuoret_karaten_peruskurssi_seigokan_tahtiseura

Seigokan on saanut lasten ja nuorten osa-alueen Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen laatuohjelman tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

Seuralle myönnetty Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille.

Lisenssi ja vakuutus

Tampereen karateseura Seigokan ry ei vakuuta seuran jäseniä eikä edellytä tapaturmavakuutusta jäseniltään. Kuten kaikessa liikunnassa, myös karatessa on mahdollista tulla tapaturmia ja loukkaantumisia.

Suosittelemme jokaiselle jäsenelle tapaturma- ja hoitokuluvakuutusta, joka kattaa myös kamppailulajit. Kaikki vakuutusyhtiöiden tapaturmavakuutukset eivät automaattisesti korvaa kamppailulajeja. Selvitä siis, onko tapaturma- ja hoitokuluvakuutuksesi voimassa myös karatea harrastaessasi! Riippuen vakuutusyhtiöstä, erillisen kamppailulajit sisältävän vakuutuksen ottaminen voi olla kallista.

Kattavan vakuutuksen ottaminen on kuitenkin helppoa: jokainen seuramme jäsen on velvollinen hankkimaan Karateliiton lisenssin; tämän yhteyteen on mahdollista ottaa edullinen OP:n karaten lisenssivakuutus. Lisenssin ja vakuutuksen voi jokainen itse tilata karateliiton nettisivuilta, josta löytyy tarkemmat tiedot eri lisenssivaihtoehdoista, sekä vakuutuksen tuoteseloste.

Huom! Peruskurssivakuutus tulevalle tyypillisesti vain noin 30-40€ (voimassa 6kk). Osta lisenssivakuutus.

Turvallista harjoittelua kaikille!