Tampereen Karateseura Seigokan

Tampereen Karateseura Seigokan 2017-11-09T15:47:16+00:00

Seigokan on Tampereen vanhin karateseura, perustettu 1973. Seigokanissa harjoittelemme goju-ryu tyylisuuntaa ja harjoituspaikkana toimii pääsääntöisesti Nääshallin budosali 1. Seuramme on rekisteröity yhdistys ja täten voittoa tavoittelematon. Seuramme toimintaa ohjaakin vahvasti vapaaehtoistyö aina seuran hallitusta myöden. Sekä valmentajat että hallitustyöhön osallistuvat ovat kokeneita, pitkään seurassa mukana olleita seuran jäseniä.

Seura on aktiivinen Suomen Karateliitto ry:n jäsenseura ja olemme jo vuosia olleet mukana järjestämässä niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin karatekisoja Suomessa yhdessä Karateliiton kanssa.

Tampereen Karateseura Seigokan on NuoriSuomi ry:n hyväksymä Sinettiseura. Sinettiseuratoiminta on Olympikomitean ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, jonka tavoitteena on auttaa seuroja kehittämään lasten ja nuorten seuratoimintaa.

Sinettikriteerit pohjautuvat asiantuntijatyönä hyväksyttyihin lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin sekä yleisesti hyväksyttyihin laadukkaan seuran kriteereihin. Sinettiseuratunnus on lasten ja nuorten urheilun laatumerkki, jonka saadakseen seuran tulee täyttää Sinettikriteerit.

Seuramme pyrkii aktiivisesti kehittämään toimintaansa ja yhtenä työvälineenä on Kamppailija ei kiusaa -kampanja. Kamppailija ei kiusaa on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja kamppailuorganisaatioiden toteuttama kampanja, joka on toteutettu yhteistyössä Valo ry:n kanssa. Kamppailija ei Kiusaa -kampanjassa pyritään löytämään ja antamaan käytännön helppoja työkaluja kiusaamisen ehkäisyyn oman yhteisön jäsenten parissa.

Seigokan tarjoaa jäsenilleen ohjattuja harjoituksia ympäri vuoden. NuoriSuomi -ryhmille ohjattuja harjoituksia on kahdesti viikossa, aikuisille jopa 4 päivänä. Lisäksi viikonloppuisin seuran sali on jäsenten käytössä varattuina vuoroina omatoimiseen harjoitteluun. Seura järjestää vuosittain myös jäsenilleen suunnattuja leirejä, jotka voidaan järjestää myös muualla Tampereella ajankohdan ja leirin sisällön mukaan. Seuramme leireille kutsumme mahdollisuuksien mukaan vetäjäksi Goju-Ryu -tyylisuunnan euroopan pääopettajan Eddy De Vos:n (6. dan). Seuran päävalmentajilla ja aktiiviharrastajilla on ollut myös useampana vuonna mahdollisuus käydä vierailemassa Japanissa Sensei Takashi Taniguchin dojolla.