Seuran lasten ja nuorten ryhmään voi osallistua 7 vuotta täyttäneet tytöt ja pojat.

Lasten ja nuorten jatkoryhmä 1:een siirrytään peruskurssin jälkeen. Ryhmässä harjoittelevat keltaisen vyön ja keltaisen vyön natsan suorittaneet.

Lasten ja nuorten jatkoryhmä 2:ssa harjoittelevat oranssin tai ylemmän vyöarvon suorittaneet. Sisarukset tai kaverukset voidaan pitää samassa ryhmässä vaikka tasoeroa olisikin. Tästä voit kysyä lisää valmentajalta.

14-vuotiaat voivat halutessaan valita myös aikuisten ryhmässä harjoittelemisen. Yleensä viimeistään peruskoulusta päästyään juniori siirtyy harjoittelemaan aikuisten ryhmiin.

Lasten ja nuorten pelisäännöt

 • Harjoituksiin tullaan ajoissa ja valmiina harjoittelemaan. Mikäli käynnissä on edellisen ryhmän harjoitukset, odota oman tuntisi alkua häiritsemättä muiden harjoituksia.
 • Harjoituksiin ei tulla sairaana
 • Ennen harjoituksia tulee poistaa kaikki korut ja pestä jalat
 • Kumarra sekä dojoon että tatamille tultaessa että lähtiessä
 • Karatepuku pidetään siistinä ja se on puettu päälle ja vyö solmittu jokaisen harjoituksen alkaessa
 • Tatamille ei saa astua kengät jalassa
 • Tunneilla ei saa pureskella purkkaa, kiroilla tai käyttäytyä muutoin epäkunnioittavasti lajia, valmentajaa ja muita harjoittelijoita kohtaan
 • Valmentajan puhuessa ollaan hiljaa ja kuunnellaan. Jos on kysyttävää, kysy se keskeyttämättä muiden puheenvuoroa
 • Kaveria ei lyödä tai potkita muuta kuin paritekniikoissa ja luvan kanssa
 • Tunneilla pitää yrittää aina parhaansa
 • Karatea ei saa käyttää harjoitusten ulkopuolella muuta kuin kilpailemiseen tai itsensä puolustamiseen
 • Harjoittele ahkerasti ja muita häiritsemättä

Kamppailija ei kiusaa on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja kamppailuorganisaatioiden toteuttama kampanja, joka on toteutettu yhteistyössä Valo ry:n kanssa. Kamppailija ei Kiusaa -kampanjassa pyritään löytämään ja antamaan käytännön helppoja työkaluja kiusaamisen ehkäisyyn oman yhteisön jäsenten parissa. Kamppailija ei kiusaa -kampanjan tärkein tehtävä on auttaa kamppailuseuroja luomaan saleille yhteisöllinen, sovinnollinen ja vuorovaikutuksellinen ilmapiiri ja tätä kautta ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista. Tampereen karateseura Seigokan pyrkii noudattamaan toiminnassaan kampanjan sanomaa.

Vanhemmat ja nuoret karatekat voivat tutustua kampanjan materiaaliin kotona ja yhdessä keskustella kuinka jokainen omalla kohdallaan voi vaikuttaa kiusaamisen estämiseksi ja poistamiseksi.

Vyö- ja natsakoe

Lasten ja nuorten ryhmien vetäjät huolehtivat ryhmiensä vyö- ja natsakokeiden järjestämisestä. Vyö- ja natsakokeet järjestetään kevät- ja syyskauden lopussa. Kokeiden ajankohdista tiedotetaan treeneissä, salin ilmoitustaululla sekä näillä sivuilla.

Vyökoe maksaa 20€ ja sisältää yhden mahdollisen uusinnan (Huom! Peruskurssin vyökoe kuuluu kurssin hintaan). Natsakoe on ilmainen.

Lasten ja nuorten ryhmien vyökoepäivät ja vyökoevaatimukset näet Vyökoe -sivulta. Sivuilta löytyy myös karaten sanastoa helpottamaan tekniikoiden muistamista.

Aikuisiin siirtyessä suoritetaan tasokoe.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksun suuruuden voit tarkistaa Hinnastosta. Jäsenmaksu tulee maksettavaksi jokaisen kevät- ja syyskauden alussa. Lasku tulee sähköisesti seuran MyClub-jäsenrekisterin kautta. Varmista että tietosi löytyvät rekisteristä.

Mikäli sinulla ei ole MyClub-tunnuksia tai olet ne hukannut, ota yhteyttä seuran hallitukseen sähköpostilla seigokan.ry@gmail.com.

Lisenssi ja vakuutus

Tampereen karateseura Seigokan ry ei vakuuta seuran jäseniä eikä edellytä tapaturmavakuutusta jäseniltään. Kuten kaikessa liikunnassa, myös karatessa on mahdollista tulla tapaturmia ja loukkaantumisia.

Suosittelemme jokaiselle jäsenelle tapaturma- ja hoitokuluvakuutusta, joka kattaa myös kamppailulajit. Kaikki vakuutusyhtiöiden tapaturmavakuutukset eivät automaattisesti korvaa kamppailulajeja. Selvitä siis, onko tapaturma- ja hoitokuluvakuutuksesi voimassa myös karatea harrastaessasi! Riippuen vakuutusyhtiöstä, erillisen kamppailulajit sisältävän vakuutuksen ottaminen voi olla kallista.

Kattavan vakuutuksen ottaminen on kuitenkin helppoa: jokainen seuramme jäsen on velvollinen hankkimaan Karateliiton lisenssin; tämän yhteyteen on mahdollista ottaa edullinen Pohjolan lisenssivakuutus. Lisenssin ja vakuutuksen voi jokainen itse tilata Karateliiton nettisivuilta, josta löytyy tarkemmat tiedot eri lisenssivaihtoehdoista, sekä vakuutuksen tuoteseloste.

Turvallista harjoittelua kaikille!