Karatepuku on täysin valkoinen, eikä siinä saa olla puvun valmistajan merkintöjä lukuunottamatta muita merkkejä, esim. raitoja, väriä, urheiluvälinevalmistajien logoja tms. Yleisimmät karatepuvut täyttävät nämä kriteerit, mutta ole tarkkana, mikäli aiot käyttää esim. toisen lajin (taekwondo, judo yms.) pukua.

Karatepukuja on erilaisia ja eri käyttötarkoituksiin. Aloittelijan kurssipuku on melko kevyt, ilmava ja edullinen (luokkaa 30-50€). Edistyneemmille suosittelemme hieman jykevämpää pukua, joka kestää paremmin vääntöä ja repimistä (hintaluokka 60-100€). Kumite-ottelusta innostuneille on olemassa omat kevyet ja hengittävät puvut; kilpailijoilla oltava WKF-hyväksytty puku (hintaluokka 120-150€). Vastaavasti kata-puvut ovat raskaampia ja muotoon leikattuja; kilpailijoilla oltava WKF-hyväksytty puku (hintaluokka 120-180€).

Oikean puvun löytäminen vaatii vain kokemusta ja kokeilua. Mikäli on mahdollista sovittaa pukua ennen tilaamista, suosittelemme sitä aina. (Verkkokaupoissa onneksi nykyään palautusehdot ovat melko hyvät).